IZOTEHNIK
Delatnosti

Rashladna instalacija

Industrijska rashladna postrojenja su nekada bila samo deo procesa proizvodnje. Sa podizanjem svesti o neophodnosti intenziviranja napora na očuvanju okoline, kao i saznanja o sve većim troškovima koji su vezani direktno i indirektno sa rashladnih postrojenjima, javlja se potreba za energetski što efikasnijim i ekološki prihvatljivim rešenjima.

Kada se odnosi na industrijsko hlađenje, obično se misli na najefikasnije moguće postrojenje. Rashladna postrojenja u fabrikama hrane uglavnom obezbeđuju hlađenje procesa, klimatizaciju i skladištenje robe.

Ljudi koji nisu upoznati sa rashladnim uređajima samo smatraju rashladno postrojenje jedinstvenim (razdvojenim), ne uzimajući u obzir korist integrisanih centralizovanih sistema koji pružaju mnogo veću efikasnost i, iako skuplji, vrlo brz povraćaj ulaganja.

Centralizovana postrojenja, ako su pravilno projektovana, omogućavaju nižu temperaturu kondenzacije sa mnogo većim COP (koeficijentom performansi) kompresora.

U isto vreme, ako proizvodni proces zahteva rashladni kapacitet, centralizovano postrojenje može da obezbedi akumulaciju tokom noći, izbegavajući preveliku veličinu postrojenja i najveću potrošnju tokom dana kada su glavna električna opterećenja pod dežurstvom.

Naš tim ima iskustvo u: