IZOTEHNIK
Delatnosti

Izolacija

Termoizolacija

Termoizolacija ili toplotna izolacija se koristi u proizvodnom procesu ili u zgradama da bi se sprečio gubitak toplote ili povećanje toplote. Ako vaša potreba zahteva održavanje temperatura iznad 60 oC, vaša izolacija će biti toplotna izolacija. Termoizolacija je specijalizovana za primenu izolacije na cevovodima, kanalima i opremi za razne komercijalne i industrijske svrhe. Izvodimo sve vrste radova na termoizolaciji objekata i opreme industrijskih postrojenja. Vršimo nabavku potrebnog materijala i njihovu montažu. Takođe vršimo sanaciju, reparaciju i prepravku postojeće termičke izolacije.

Zašto termoizolacija?

Termoizolacija igra važnu ulogu u svakom procesu / proizvodnom pogonu sa stanovišta „Uštede energije“. U primenama poput toplo / hladne izolacije, pravilno dizajnirani „Sistem izolacije“ može postići bilo koji od ciljeva postavljenih kroz fokusirani program „Očuvanje energije“, a primena dizajniranog sistema izolacije kroz naučne prakse postavljanja na stvarnom radilištu je ključ postizanja ovih ciljeva. Prilagođena toplotna izolacija za smanjenje emisije i povećanje energetske efikasnosti. Neki od uobičajenih proizvoda koji se koriste za toplu izolaciju - Kamena vuna | Staklena vuna | Kalcijum silikatne ploče

Izolacija zgrada

Energetska efikasnost u zgradama postiže se kroz višestrani pristup koji uključuje usvajanje arhitektonskih principa koji odgovaraju klimatima određene lokacije kombinovanjem efikasne izolacije sa robusnim strukturnim dizajnom. Primena energetske efikasnosti u sistemima zgrada gotovo u potpunosti zavisi od efikasne toplotne izolacije omotača zgrade.

Hladna izolacija

Hladna izolacija je sprečavanje kondenzacije i dehidracije, što na kraju dovodi do korozije cevi. Hladna izolacija se obično primenjuje tamo gde je temperatura okoline ispod temperature okoline. Osobine kao što su toplotna provodljivost, alkalnost (pH) ili kiselost, otpornost na habanje, hemijska reaktivnost / pasivnost, čvrstoća na pritisak i prelomno opterećenje, zapaljivost i koeficijent širenja / stezanja treba uzeti u obzir pri odabiru materijala za izolaciju, u zavisnosti od vrste primene . Neki od uobičajenih proizvoda koji se koriste za hladnu izolaciju - PUF | Nitrilna guma | Fenolna pena i termokol

Zvučna izolacija

Zvučna izolacija se prvenstveno koristi za smanjenje zloupotrebe zvuka i povećanje smanjenja buke u vazduhu između površina. Ovo je uglavnom za pružanje udobnosti i prijatne radne atmosfere. Glavna aplikacija je na zgradama, tržnim centrima, pozorištima, hotelima, studijima i bolnicama u kojima se odvijaju istovremene aktivnosti.
Naši sistemi pružaju zvučne izolacione ploče u vašoj kući, kako bi pružili malo mira i tišine.

Zvukovi u vazduhu se znatno smanjuju kada za izolaciju plafona koristite zvučno izoliranu izolaciju. Izolacija zvučnom izolacijom povećaće masu i gustinu sobe. Ispunjavamo zidove nosača i podne grede kako bismo povećali zvučnu izolaciju između soba. Zvučna izolacija će takođe smanjiti prenos zvučnih talasa između soba.

Nudimo usluge za:

  • Zvučnu izolaciju zidova
  • Zvučnu izolaciju plafona
  • Zvučnu izolaciju poda